2014. október 17., péntek

Hcg

Hcg: 0.1


Ez a kérdés elég erősen eldőlt....


Várom, hogy visszahívjon Krizsa doki és elmondja a hogyantovábbot.

28 megjegyzés:

  1. Édesem, úgy sajnálom. :(
    De lesz hogyan tovább, én tudom. Ez is egy kisebb csoda volt, hogy ilyen szépen feljavultak az értékeit, és sikerült két petesejtet nyerni! Legközelebb még jobb lesz, biztos vagyok benne! Légy erős, és kívánom, hogy minél előbb próbàlhassàtok meg ujra! <3

    VálaszTörlés
  2. Borzasztóan sajnálom :(((((.

    VálaszTörlés
  3. Nem találok szavakat :( rettentően sajnálom!
    Ugyanazokat kívánom, szívből, amit Cicmorgó ír!!!!
    Ölelés!

    VálaszTörlés
  4. Igen mondja csak el a hogyantovábbot.
    Szerintem is neked nagyon sokat segített a DHEA, tudom hogy nálad korai menopauza kockázata van, de nekem mindig is azt mondták a kor többet számít mint az hogy mennyire van közel a petefészek kimerülés.
    Nem kell többre "gyúrni" mint 1 vagy 2 egészséges embrió.
    Én még tavaly leveleztem egy csajjal egy fórumon aki a Versysnél lombikozott, neki alapból csináltak PGD-t, asszem 3 lombikból 4 embriója volt és csak egy volt egészséges, tehát csak egyszer volt beültije - az viszont sikerült is. És még amnióra se kellett mennie a PGD miatt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy tudom, hogy a beültetés előtti embrióvizsgálatot csak a Versys csinálja, embriónként 150.000,-Ft volt úgy 1 éve. Tudtommal máshol nincs ilyen. Azért ez elég durva, 3 embriónál - márpedig egy egészséges nőnek simán lesz annyi - közel félmillió forint...

      Törlés
    2. Hat nekunk itt embrionkent lett volna kozel 1,5 millio forint (6600 dollar), ezert nem merult fel nalunk.

      Törlés
  5. Egyetértek FEllával! Haladsz szépen előre, jó kezekben is vagy, majd legközelebb! Még fogjuk egyszerre tolni a babakocsit, nem feladni! :) Ölellek!

    VálaszTörlés
  6. Szia! Először is sajnálom:-( a kérdésem az volna hogy ha jól olvastam alacsony Amh szinttel hosszú protokollt csináltak neked? Nálam 0,3 volt az értek két évvel ezelőtt, ezért nálam a dokim egyből a rövidet nyomta, 450 egység Gonal F-el, de lett 8 petesejtem, ebből 7 termékenyült meg, 2 blasztobabát kaptam vissza, 2 pedig fagyasztásra került. Nekünk sikerült elsőre, a vegyes páros ikreim 14 hónaposak múltak. Szóval csak azért írtam hogy egy amúgy sem kellő tartalékkal bíró petefészket miért jó ha teljesen leállítanak? Bocsi a kérdésért. Drukkolok nagyon tovább! Egy Zugolvasó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, alacsony AMH-val és magas FSH-val a legtöbb doki a rövid protokollt választja (nekem is az volt), ugyanakkor olvastam már néhány sikertörténetet hosszúval is. Azt tudom, hogy Krizsának volt olyan magas FSH-s (magas alatt itt most 20 fölöttit értek) páciense, akinél végül a hosszú protokoll vált be és gyönyörű kisfia született. De igen, a legtöbb doki röviddel megy, amint a kezdő hormonértékek megfelelőek.
      0.3-as AMH-val viszont a 8 petesejt, amiből 7 meg is termékenyült, az gyönyörű eredmény!! Gratulálok az ikrekhez :)) Az FSH szintedet nem tudod véletlenül? Úgy nézem, a doki nem vacakolt, hogy egyből a maximum adag Gonallal küldött meg :) Nekem az előző klinikán 300 volt a maximum adható, aztán váltottam, a mostanin 450-et is adnak (csak jutnék el egyszer odáig :(

      Törlés
    2. Kedves Ezüstmackó! Remélem nem lesz off hogy válaszolok. Az FSh szintemet pontosan nem tudom megmondani, de ha jól emlékszem valahol 10 körül volt. Az 5. stimus naptól repesztésig kaptam Menopurt is mellé, ugyanettől a naptól Cetrotidet is hogy nehogy idő előtt repedjenek. Kb 10-11 petesejtem volt, ebből lett a 8. ja és ahová én jártam, altatás nélkül szívják le őket mert állítólag így "jobb minőségű" petesejtek nyerhetőek. Ne kérdezd miért? Mi a Budaiban voltunk, ott úgy tartják az alacsony Amh szint specialistája Sz.doki illetve a S.doktornő, nem tudom ő dolgozik e már. Mindenesetre remélem hamarosan babásodik mindenki alacsony Amh-val is!!!

      Törlés
    3. Igen, nekem most long volt. Az előző stimu nekem is rövid volt, ugyanúgy Gonal F-el mint neked. Sajnos én nem reagáltam a Gonalra egyáltalán. Összesen egy tüszőm lett, de abból sem sikerült kinyerni petesejtet.Ezért váltott most erre a protokollra. De megmondom őszintén, hogy a következőnél nem szeretnék longot, többet nem vagyok hajlandó fogamzásgátlót szedni. Igazából azt gondolom, hogy ha 150 egységgel több Gonalt kapok, nálam az se hozott volna eredményt, hiszen a 300-ra egyáltalán nem reagáltam. Fura ez az altatás dolog...vajon igaz lehet? Azért ez a Menopur-Gonal kombó első olvasatra elég durva mennyiség...de kit érdekel, ha ilyen csodás eredmények születnek. Neked gyönyörű eredményeid lettek! Ilyen AMH-val elsőre ikerbabák!!!! Gratulálok!!

      Törlés
    4. Amikor kaptam a Menopurt is akkor a Gonal adagot mar csokkentette 250-300-ra mar nem emlekszem sajnos. A lenyeg h az elejen a brutal adagtol megindultak. Nekem kulonosebb tuneteim nem voltak anagy mennyisegu hormon ellenere sem. A leszivas meg nem kellemes viszont nem is kuonosebben tragikus a lenyeg az eredmeny. Nagyon drulkolok a folytatashoz es kivanok Neked is minimum ikreket!

      Törlés
    5. Pataharang megkerdezhetem hogy te hany eves vagy? Mert ez valoban hihetetlen jo eredmeny hogy 7 embrio es ebbol 4 eljutott blasztoig.
      Nekem amugy tavaly 12-es FSH-val hosszu protokolt csinaltak, 450 ne gonal + luveris, es ugyan lett 3 embriom de nem lett belole baba.
      Onnantol engem sajat petesejttel nem is engedtek tovabb mert betoltottem a 40-et.

      Törlés
    6. Most 37, a stimukor 35 multam.

      Törlés
    7. Na 35 az még azért jó kor. Ez az amit én "fiatalnak" nevezek. Minden relatív. :-))

      Törlés
  7. Nagyon sajnálom, U2,de szerintem is jól haladsz. Viszont én már nem tudom, hogy akkor most mi számít rövid meg hosszú protokollnak. Én azt hittem, hogy a mi protokollunk ugyanaz, de az én papíromra azt írta, hogy antagonista, arról meg azt olvastam, hogy az a rövid. Szóval akkor egy kicsit osszezavarodtam. De a lényeg, hogy én nagyon nagyon szorítok neked továbbra is, és írj, hogy mit mondott Krizsa a folytatásról. (Pinkman)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most én is összezavarodtam....Itt van minden, amit a protokollokról tudni kell....csak győzzük értelmezni. Ma ez alapján kell eljárni minden klinikának.
      Klinihttp://www.timmermann.hu/site/letoltesek/IVF_protokoll.pdf

      Törlés
    2. Itt átláthatóbb:
      http://www.kk.pte.hu/docs/protokollok/SZUL-meddoseg_ellatas-asszisztalt_reprodukcio-IVF.pdf

      Törlés
    3. Miért nem tudom normálisan belinkelni?????? ÁHHHhhhhhhhhh

      Törlés
    4. Ez az IVF ANYADOKUMENTUMA :-)

      Törlés
  8. U2, nagyon sajnálom!! :(
    A mi intézetünkben van arra lehetőség, h az embriókat kamerával megfigyelik a megtermékenyités pillanatától, ha jól emlékszem 5 percenként csinál képet róluk. A végén kaptunk egy videót az összes megfigyelt emrióról, ahol nyomon követhettük mi is a fejlődést. A biologus ez alapján tudta megmondani, hogy melyek azok az embriók, amelyek tökéletesen fejlődnek, és csak azokat ültették be. Igy ki tudják szűrni, melyikek fejlődnek rendellenesen. Mi ezt kb 1 éve kértük, akkor 20 ezer ft volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez milyen jó ötlet. Nem értem miért nem alapból így csinálják...

      Törlés
    2. Hát erről sem hallottam még, hogy ilyenre van lehetőség. De jól hangzik.

      Törlés
  9. Nagyon nagyon sajnálom! :-(
    PGDt az Istenhegyiben is csinálnak, árakat nem tudok, de ismerek egy lányt akinek volt, és tuti nem volt ilyen drága.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Csincsi! Nahh, jó tudni, hogy az Istenhegyiben csinálnak ilyet. Egy technikai kérdés: olyankor elszállítják oda és onnan vissza az embriókat? Vajon ezt hogy csinálhatják? Megpróbálok utánanézni, hogy lehet-e és milyen feltételekkel. Köszi az infót és a drukkot :-)

      Törlés
    2. Megkérdeztem Neked, és elvitték az Istenhegyibe, de hogy az embriót vagy a mintát azt nem tudja.
      Ára 30E alap + 10E/embrió. :)
      Pont ma 1 éves a kislánya, szóval ez 1 éve és kb. 9 hónapja volt.

      Törlés
    3. Helló Csincsi! Nagyon köszönöm :-) Én megnéztem az Istenhegyis árlistát, de PGD ár nem volt rajta, máshol ahol találtam ott viszont sokkal drágább volt. Nahh, asszem írok majd nekik levelet és tisztázom, hogy milyen beültetés előtti vizsgálatok vannak náluk és mennyiért :-) Ez az ár teljesen rendben van. Köszönöm!

      Törlés